torstai 31. maaliskuuta 2011

EKSYTYS

" JA SENTÄHDEN JUMALA LÄHETTÄÄ HEILLE VÄKEVÄN EKSYTYKSEN, NIIN ETTÄ HE USKOVAT VALHEEN " - 2. tess.2: 11

Niin minkä tähden Jumala lähettää eksytyksen? vastaus löytyy edellisestä jakeesta:
"..ETTEIVÄT OTTANEET VASTAAN RAKKAUTTA TOTUUTEEN, VOIDAKSEEN PELASTUA"

Koko Uusi Testamentti on täynnä kohtia, joissa kehoitetaan ihmisiä valvomaan, tutkimaan Jumalan Sanaa ja ennen kaikkea PYSYMÄÄN JUMALAN TOTUUDESSA. Kunpa ihmiset oppisivat ymmärtämään, että Jumala on ainut, joka tekee niin kuin haluaa. Loppujen lopuksi kaikki päätökset maailmassa kulkevat Jumalan seulan läpi. Jumala on ilmaissut tahtonsa Raamatussa, mutta sille nauretaan yhä vaan enemmän. Sitä pilkataan ja sitä poljetaan. Jumalan pelko on kadonnut, mutta tulee päivä, jolloin jokainen pilkkaaja seisoo Jumalan edessä nenä rapakossa ja katuu, mutta silloin se on jo myöhäistä.

Kun näinä päivinä luen päivälehtiä tai avaan tv:n tai radion, en tiedä itkisinkö vai nauraisinko. Joskus teen molempia, joskus kiukustun, mutta mitä se auttaa. Eksyttäjät ovat liikkeellä suurin laumoin. He kaappaavat ihmiset, jotka juuri ovat heikoilla elämässään. Suuren surun, menetyksen, sairauden tms. kohdatessa etsivät apua, lohtua ja vastausta tilanteeseensa. Silloin, juuri silloin saatana pudottaa apulaisensa näiden ihmisten eteen tarjoten valheitaan. Ja mikä surullista, onnistuvat siinä hirvittävän usein.

Ja vielä uskovatkin eksyvät. Kymmeniä vuosia uskossa olleet, monet avut Herralta saaneet eksyvät,  KOSKA UNOHTAVAT VALVOA. KOSKA LAKKAAVAT LUKEMASTA RAAMATTUA. KOSKA OVAT PETTYNEET JUMALAAN JA OVAT HÄNELLE VIHAISIA. KOSKA ANTAVAT KATKERUUDEN PESIÄ SYDÄMESSÄÄN JA ANTAVAT SEN KASVAA VIHAKSI. KOSKA UNOHTAVAT TOTUUDEN, MIELISTYVÄT VALHEESEEN, JOKA MIELISTELEE HEIDÄN LIHAANSA. KOSKA JEESUS ON KÄYMÄSSÄ PIENEKSI HEIDÄN ELÄMÄSSÄÄN JA HE ITSE ISOMMAKSI, KUN JEESUS HALUAISI AIVAN PÄINVASTOIN.

Watchman Nee kirjoittaa: " Tämä maailma on epätodellinen. Totuuden hyljeksiminen on aiheuttanut tilanteen, jossa harhan valtaan joutuneet ihmiset uskovat varmasti olevansa oikeassa. Ihminen, joka valehtelee tahallaan, ei kestä sitä, että hänen väitettään epäillään. Sokaistuneille kysymykset ovat yhdentekeviä, KOSKA EKSYTYKSESTÄ ON TULLUT HEILLE TOTUUS. 

On hirvittävää uskoa valheeseen. Muiden valheisiin uskominen on paha sinänsä, mutta vielä paljon pahempaa on uskoa omiin valheisiinsa. Kiitos Jumalalle siitä, että Hänen valonsa voi karkottaa nopeasti kaiken pimeyden. Meidän ei tarvitse pelätä eksytystä, jos pysymme rakkaudessa totuuteen, jonka kautta ihminen voi pelastua. Erehdyksistä pahin on Jumalan valon välttäminen, sillä silloin me suljemme mielemme Häneltä, joka on Totuus "

Jeesus armahtakoon tätä kansaa ja laskekoon valonsa niin alas, että näemme kulkea Hänen askelissaan. Se valo on jalkaimme lamppu. Se valo on rakkaus Totuuteen. Tätä rukoilen!

1 kommentti:

  1. Luin just 2. Pietarin kirjettä, ja siinä puhutaan tästä. Tuli mieleen muuan TV-"evankelista" superstar nainen, kun luin "Ahneudessaan he valheellisin sanoin pyrkivät hyötymään teistä." (2. Piet. 3)

    ja

    "...Heidän mielihalunsa on viettää päivänsä nautinnoissa." (2. Piet. 3:13)

    Kuulin jonkun sanovan hiljattain, että kristitylle Raamatun luku ja tutkiminen on _elinehto_, ja sitäpä se on! Ei tässä muuten pysy pystyssä!

    VastaaPoista